top of page

Tips til en grønnere norgesferieNorgesferien er endelig rett rundt hjørnet for mange av oss, og vi vil minne deg på at  det er mye du kan gjøre for at ferien skal bli bedre - både for lommeboka og miljøet!  Vi har samlet noen tips du kan pakke med deg på turen.  Telt på Hardangervidda i solnedgangFjelltur med fokus på bærekraft 


En fjelltur med overnatting krever riktig utstyr og fokus på sikkerhet. Start med å lage en  god pakkeliste; se hva du allerede har, hva du kan låne av andre, og om du kan leie det du mangler i  stedet for å kjøpe nytt.  


På Pinsj har du tilgang på telt i alle størrelser og former - både til utleie, og til salgs. Leie av  telt gir deg friheten til å dra på tur, uten å måtte eie flere typer telt selv. Du kan tilpasse  teltet til den turen du skal på, og etter hvor mange som skal være med på tur. Du finner  romslige familietelt og stødige ekspedisjonstelt, innbydende lavvoer og praktiske  lettvektere. I tillegg til telt kan du blant annet leie tursekker, liggeunderlag, soveposer og  matlagingsutstyr. Praktisk, ikke sant? 
Utsikt ut fra teltåpning mot norsk naturAlle teltene garanterer en god natts søvn under stjernene, og en minnerik opplevelse med  et nesten usynlig avtrykk. Leie av telt på Pinsj koster rundt 150-350kr per natt, med lavere  priser om du leier over flere dager. Sjekk tilgjengelighet i kalenderen på hver annonse, og  kontakt utleier/selger om du har noen spørsmål.

Overnatting på hytte  


Om du ikke ønsker å overnatte i telt i fjellet, kan du benytte deg av det store mangfoldet  av hytter og overnattingstilbud spredt om i hele landet. Du trenger ikke eie hytte selv for å  kunne dra på en ordentlig fin hyttetur med hele familien. Som medlem i Den Norske  Turistforeningen (DNT) har du tilgang på 550 hytter. Mange av disse hyttene ligger  tilgjengelig til, med kun noen få kilometers gange på tilrettelagt vei. Disse har gjerne full  betjening med resepsjon, middagsservering og frokost. Andre hytter ligger langt inn på  vidda for deg som søker ro og stillhet i fjellheimen. På disse hyttene er det ingen  betjening, du leier hele hytta, og ordner deg selv med mat og overnatting. Blant de 550  hyttene som finnes, finner du garantert din favoritt til årets norgesferie. 
Hvis du ser etter overnattingssteder litt utenom det vanlige, anbefaler vi å sjekke  tilbudene hos Landfolk eller Campanyon. Her finner du alt fra glampingtelt til  tretopphytter og unike delingshytter.  


Skal du gå fra hytte til hytte, eller på fjelltur og mangler sekk? Du kan faktisk leie fjellsekker  på Pinsj i alle størrelser og former, og få den perfekte sekken til årets tur, uten å måtte  investere i nytt utstyr du ikke vet om du trenger til neste år.  Spontane familieeventyr 


En biltur gjennom Norge gir deg muligheten til å utforske alt fra kronglete kystveier til  frodige daler. Med hele familien på tur er det viktig å finne på morsomme aktiviteter  underveis, for både store og små. Med Pinsj har du friheten til å legge inn spontane  eventyr uten at du trenger å planlegge alt på forhånd eller pakke bilen full av utstyr du  ikke vet om du får bruk for. Du kan blant annet leie SUP-brett, kanoer og hengekøyer  akkurat der dere trenger en velfortjent pause. Eller hva med å lage middagen ute på  primus eller prøve en natt i et tretopptelt? Det finner du også på Pinsj!

Fokus på nærtur og inkludering 


Husk at de store eventyrene ikke trenger å være langt unna. I Pinsj har vi slagordet; Mer  eventyr, mindre avtrykk. Det betyr at du kan ha glede av eventyr i ditt eget nærområde,  gjerne med lånt, leid, eller brukt turutstyr. Enten du om du bor langs fjorden, ved kysten, i innlandet eller i en større by med Bymarka i nærheten, heier vi på å fortsette å utforske. Kanskje kan du oppdage en ny sti, eller den perfekte plassen å henge opp hengekøye.


Del turopplevelsen med andre! Selv om du har vært på det lokale utsiktspunktet og sett  solnedgangen hundre ganger, er det ikke sikkert alle du kjenner har hatt den opplevelsen.  Mange drømmer om sin første natt ute, å teste hengekøye, eller lage popcorn på primus.  Del med opplevelser og utstyr du allerede har, og tips om Pinsj til de som ikke har boden  full.  Hvordan fungerer Pinsj?  


Pinsj er plattformen for grønne valg, og her finner du masse turutstyr -og -klær til bruktsalg  og utleie. Ved å leie utstyret du trenger underveis på norgesferien, eller kjøpe brukt, kan du  både spare penger og redusere feriens fotavtrykk. På våre nettsider finner du blant annet SUP-brett,  matlagingsutstyr, kanoer og sykler til utleie rundt om i hele landet. Du trenger ikke eie alt,  eller pakke mer enn du tror du trenger, når du heller kan sjekke mulighetene for utleie/ bruktsalg i området du skal besøke.


Alt du trenger å gjøre er å registrere deg på våre nettsider. Når du har opprettet en  profil kan du kontakte aktuelle utleiere eller selgere, høre om utstyret er tilgjengelig og  stille spørsmålene du lurer på. Når handelen er avtalt, henter du SUP-brettet eller teltet  på avtalt sted og drar ut på eventyr. Genialt?
Utsikt ut fra teltpåpning liggende i soveposen mot solnedgang og fjellVed å leie og kjøpe brukt fremfor å kjøpe nytt, kan du spare penger, dra på spontane  eventyr og samtidig være med å redusere miljøbelastningen. 


Ta alltid hensyn til sårbar natur, sjekk med lokale regler dit du skal og etterlat ingen spor. God tur og nyt norgesferien! 

Commentaires


bottom of page