top of page

Pinsjevettreglene


Har du hørt om Pinsjevettreglene?


Pinsjevettreglene er alle pinsjevenners retningslinjer; et slags kompass som hjelper oss mot et grønnere friluftsliv. I Pinsj er målet å kunne ha glede av friluftslivet, dra på både små og store eventyr – med minst mulig avtrykk. Pinsjevettreglene skal hjelpe oss på veien dit.1. Sjekk om du kan låne, leie eller kjøpe brukt før du kjøper nytt.


Trenger du egentlig enda en ny turbukse eller sekk? Kan du heller sjekke om du kan kjøpe brukte ski før du går til innkjøp av nye? Har du sjekket om du har plass til den kajakken, og kommer du til å bruke den så ofte som du tror? Den første pinsjevettregelen handler om å tenke seg om. Selvsagt kan du kjøpet nytt om det er noe du faktisk trenger, men vi vil gjerne at du tar en ekstra runde med deg selv, sjekker Pinsj, og stiller deg noen kritiske spørsmål før du trekker kortet. Dette er et viktig steg i kampen mot overforbruket som vi alle kan bli enda bedre på.


2. Ikke la utstyret støve ned i boden. Selg det videre eller lei det ut.


Når sjekket du boden sist eller innerst i klesskapet? Er det noe der du ikke har brukt på lenge, som bare støver ned? Da er det på tide å legge det ut på Pinsj til salgs eller utleie. En skikkelig god pinsjer deler på utstyret og sørger for at andre kan ha glede av det du ikke bruker selv. Husk at vi også tilbyr bruktsalg i butikk som gjør det enda enklere å selge brukt.

3. Ta vare på turutstyret ditt - gi masse omsorg, og reparer ved behov.


Tørk teltet og soveposen etter hver eneste tur, ta tak i små hull i ullundertøyet med en gang det oppstår, og ha alltid et reparasjonssett lett tilgjengelig i sekken.

Stadig flere utstyrsprodusenter blir flinkere til å tilby reparasjon - husk å spørre om dette neste gang du kjøper noe nytt.4. Vær et forbilde. Inspirer og utfordre andre til å dele, velge brukt og reparere mer.


Gå frem som et godt eksempel. Ta med en pose til søppel når du er ute på tur, tilby deg å hjelpe til med å reparere et hull i en dunjakke, og lån ut den ekstra hengekøya til noen som vil være med på overnattingstur. Den beste måten å inspirere andre til et grønnere og mer inkluderende friluftsliv er å starte med oss selv, og lede som gode eksempler. Hvordan kan du starte å inspirere andre?


5. Ta gode valg. Velg produsenter med fokus på miljø, holdbarhet og redusert avtrykk.


Når du først skal kjøpe nytt er det viktig å velge produsenter som tar hensyn til mennesker og miljø. Gjør research, snakk med andre, og spør produsentene hva de gjør for å minske avtrykket sitt. Vi som forbrukere må vise at vi tar dette på alvor, og at vi ønsker produsenter som tar sin del av ansvaret.Vi er glad for at du er en pinsjevenn og følger Pinsjevettreglene!


 

Ikke registrert deg på Pinsj ennå?Commentaires


bottom of page