top of page

Pinsj deg til toppturen - lei utstyret du trenger til vårens skiturerEr du klar for vårens turer med ski på beina? På Pinsj finner du flere hundre utleieannonser med ulike typer ski og toppturutstyr. For deg som er nye med topptur kan det være fint å leie utstyr til å begynne med. Da kan du bli kjent med utstyr og aktivitet før du investerer i eget. Vi vil gjerne gi deg litt drahjelp for å komme i gang med å leie toppturutstyr på Pinsj. Dette er ment som en rådførende guide, og det viktigste er at du selv planlegger turer ut fra egne forutsetninger og erfaring.
Foto: Unsplash, Joris BerthelotHvor mye koster det å leie toppturutstyr?

En toppturpakke på Pinsj koster i snitt mellom 250-500kr per dag, avhengig av hvor mange dager du ønsker å leie. Det betyr at du kan få en veldig god pris på en toppturpakke verdt 25.000kr for en langhelg på fjellet. De fleste av oss har kun noen få skihelger i året, og det lønner seg derfor å leie!Hvor lang skal en toppturski være?

Det er flere faktorer som spiller inn på lengde, men som en hovedregel skal skiene være like lange som deg selv, eller litt kortere. Lengre ski gir bedre stabilitet ved høy fart, mens kortere ski er lettere å manøvrere spesielt om du er ny.

Hvor bred skal en toppturski være?

Til de aller fleste toppturer og snøforhold vil en ski med bredde på 90-100mm passe godt. Bredere ski vil egne seg til dypere snø, men ofte vil forholdene på fjellet variere og det er fint med en god «allround» ski. Spør gjerne utleier hvilke forhold skiene de leier ut primært brukes til.

Er utstyret forsikret?

Ja, utstyr på Pinsj er forsikret til inntil 30.000kr om noe skulle skje. Forsikring er imidlertid valgfritt, så dobbeltsjekk i annonsen at det står at utstyret er forsikret.Trenger jeg skredutstyr?

Ja! Skredutstyret er det viktigste du har med deg, og forhåpentligvis noe du aldri får bruk for. Skredutstyret består av en spade, en søkestang og en sender/mottaker som du har på kroppen. Husk å få en innføring i riktig bruk ab utstyret. Du kan leie skredpakker med alt du trenger på Pinsj.


 


Comments


bottom of page