top of page

5 kjappe med Friluftsduoen


Halvor (14) og Henrik (14) er Pinsj-ambassadører og duoen som står bak Instagramkontoen @friluftsduoen. På Instagram deler de bilder fra tur og opplevelser i naturen med andre turentusiaster, og har allerede samarbeidet med Alfa og Piteraq. Deres store lidenskap er å drive med friluftsliv, spesielt fiske, både sommer og vinter.


Etter en kort overnattingstur i Østmarka skjønte Friluftsduoen at dette var noe de ville gjøre mer av. Halvor ble introdusert for friluftsliv av foreldrene, men Henrik fant turgleden først etter denne overnattingsturen. Neste steg for duoen var Flyktningerruta, etterfulgt av flere småturer i Østmarka. Sommeren 2022 gikk guttene 3 uker på Hardangervidda, mellom Finse og Haukeliseter.


1

Kan dere fortelle om et friluftsrelatert høydepunkt fra året som har vært?


Det beste høydepunktet fra i år er turen vi hadde på Hardangervidda. Det var tre spennende uker med gåing og fiske, fra Finse til Haukeliseter.

2

Hva er deres forhold til brukt tur- og sportsutstyr?


Vi har kjøpt mye brukt turutstyr, i tillegg er mye av utstyret vårt arvet. Brukt funker like bra som nytt mener vi!

3

Hva er deres tiltak for et mer bærekraftig friluftsliv?


Vi er opptatt av å bruke det vi har, og hvis vi mangler noe så leier vi. Alle kan ikke ha muligheten til å eie alt, oss inkludert, det er derfor Pinsj er en så fin plattform å bruke.
4

Er det en aktivitet dere vil prøve, men som dere ikke har utstyr til?


Vi vil komme i gang med vinterturer, men vi mangler utstyr som klær, pulk og andre småting man trenger for å drive friluftsliv på vinteren.

5

Hva er deres tips til de som vil komme i gang med friluftsliv?


For å komme i gang med friluftsliv anbefaler vi å ta en titt i boden for å se om du har det nødvendige utstyret. Hvis ikke kan du starte med å kjøpe brukt eller leie på Pinsj, slik at du får kommet deg ut på tur. Og husk, naturen er nærmere enn du tror!

Følg Halvor og Henrik på Instagram @friluftsduoen


Comments


bottom of page