top of page

Norske merker og aktører som tilbyr reparasjon


Stadig flere produsenter av turutstyr og klær tilbyr reparasjon samt tilgang på ekstrautstyr og deler. Muligheten til å få profesjonell hjelp til reparasjon forlenger levetiden på produktet og gir et alternativ til å kjøpe nytt. Spør alltid om mulighetene for reparasjon når du kjøper nye produkter. Hvis vi står sammen om å legge press på at produsenter skal tilby reparasjon er det større sannsynlighet for at det blir mer av det i fremtiden!


På nettsiden til DNT kan du også få tips om hvordan du kan reparere enkle ting selv.Per i dag er det noen merker som tilbyr gratis reparasjon andre tar noe betalt for frakt og for selve jobben. Selv om det koster litt oppfordrer vi alltid til å benytte deg av reparasjonstilbudet. Det sender et signal om at vi ønsker et bedre og bredere tilbud på sikt.
Northern PlaygroundNorthern Playground reparerer alltid klærne dine gratis. På nettsiden får du også en fin guide til hvordan du kan sy hull i ullklær selv. For reparasjon er det bare å møte opp i butikken deres i Oslo eller sende plagget i posten. De reparere også klær som ikke er fra Northern Playground, men da tar de betalt. Det beste er at de reparerer klærne livet ut. Utslitte plagg blir tatt i mot og resirkulert. Akkurat sånn det bør være.

NorrønaBåde gammelt og nytt kan sendes inn til Norrøna for reparasjon. Glidelåser pg borrelåser kan byttes ut, rifter kan syes igjen og teiping kan fornyes, for å nevne noe. De tilbyr også mye bra ekstrautstyr om du mangler noe eller vil reparere selv. De tilbyr i tillegg justering av plagg, som forlengelse av ermer og buksebein og opplegg.

BrynjeBrynje holder til i Larvik og har en egen systue hvor de tilbyr reparasjon. Her kan sømmer repareres, glidelåser og strikk byttes og skittent tøy vaskes. Det er også mulig å bestille ekstradeler ved behov. I tillegg tipser de om hvordan du reparere enkle skader selv.

HelsportHelsport tilbyr reparasjon av både telt og soveposer. I tillegg får du enkelt tak i ekstradeler som for eksempel stenger til teltet ditt. De har gode instruksjonsvideoer på hvordan du kan reparer små skader selv, i tillegg til hvordan du best kan ta vare på utstyret ditt.

Helsport tilbyr også forbedring av utstyr, som å sy på stormklaffer til teltet ditt for å gjøre det mer vintervennlig.

BergansBergans har en systue på Asker hvor de jobber med reparasjon. De reparer både sekker, telt og klær og tilbyr reservedeler til utstyret ditt. Du kan få justert plagg; sydd om livvidde og endret beinlengde for å nevne noe. Bergans har også en egen sybil som kjører rundt i Norge og tilbyr reparasjon der du er.
Barents OutdoorBarents Outdoor har fokus på produkter som varer lenge. I tillegg planter de ett tre for hvert solgte produkt. De har stort fokus på bærekraft og tilbyr en lang liste med reparasjonsmuligheter og oppgradering av produktet ditt. Som en av få utstyrsprodusenter reparerer de ikke bare utstyret fra Barents, men også utstyr du har kjøpt hos andre merker. Dette vil vi gjerne se mer av.

Repairable


Visste du at det finnes en egen side hvor du kan bestille reparasjon av faglærte reparatører? På repairable.no kan du bestille reparasjon av hull i ull og Goretex, påsying av knapper og opplegg av bukser. Du kan også få reparert sko, sekker og møbler.

Arctic SolesIkke kast klatreskoene dine om sålen er slitt – Arctic Soles tilbyr nemlig bytte av såle. Det kastes hele 20 000 klatresko i året, bare i Norge. Det er mange som sikkert kunne blitt brukt videre med en ny og klatreklar såle.

Commentaires


bottom of page