Brukervilkår

Først vil vi takke deg for at du bruker Pinsj - en plattform for grønne tjeneste og produkter. Disse brukervilkårene beskriver hvilke rettigheter og forpliktelser du har ved å benytte våre tjenester. Dersom noe skulle endre seg i vilkårene vil du bli informert. Når du benytter deg av tjenestene på Pinsj.no godtar du brukervilkårene.

Fullstendige brukervilkår kan du lese HER

For mer informasjon om Pinsj og hvordan vi jobber med personvern, les fullstendig personvernerklæring HER:

Pinsj er en plattform for utleie, utlån, kjøp og salg av turutstyr. For å få tilgang til å leie ut ditt eget utstyr, leie fra andre elle kjøpe og selge må du opprette en brukerkonto. Her legger du inn kontaktinformasjon, betalingsinformasjon og sertifiserer deg med BankID for sikker betaling. Du må være 16 år eller eldre for å opprette profil. Med en egen profil kan du sende meldinger til og avtale henting av utstyr med andre brukere av plattformen. På samme måte kan andre sende deg meldinger i forbindelse med annonser du har lagt ut. Du kan fortsatt søke opp tilgjengelig utstyr og ha glede av inspirasjonsartiklene våre uten å opprette profil. Pinsj er en plattform for fysisk utstyr, du kan derfor ikke leie ut eller promotere tjenester.

Du må selv eie utstyret du legger ut for utleie eller salg. Det er ditt ansvar som utleier at utstyret du tilbyr er i samme stand som den beskrivelsen du gir i annonsen, og at utstyret er trygt å bruke. Pinsj er ikke ansvarlig for skade som oppstår i forbindelse med bruk av utstyr du har skaffet deg gjennom Pinsj, det er du som bruker av Pinsj som er ansvarlig for å leie ut forsvarlig utsyr og bruke utstyret du skaffer deg på en forsvarlig måte.

Utstyret du legger ut til utleie eller utlån skal samsvare med beskrivelsen og bildene i annonsen din. Du som utleier kan selv bestemme prisen på det du leier, og du bestemmer selv om du vil kjøpe forsikring eller ikke. Skal du låne ut utstyr setter du leiebeløpet til 0kr. Velger du forsikring trekker vi 7% av leiebeløpet. Mer om forsikring kan du lese her. I tillegg trekker Pinsj automatisk en leieavgift på 10% av beløpet.

Når du leier eller låner utstyr på Pinsj, er du ansvarlig for utstyret og pålagt å bruke utstyret på en forsvarlig måte. Hvis det skulle oppstå en skade må du melde i fra til den du leier av med en gang. Hvis utstyret er forsikret skal utleier sende melding til forsikringsselskapet, med Pinsj på kopi. Dersom utsyret ikke er forsikret må dere (utleier og leietaker) bli enige om hvordan dere løser saken, og hvem som betaler for skaden.

Du kan når som helst kansellere en forespørsel FØR utleieren har godtatt. Ønsker du å kansellere forespørselen ETTER at utleier har godtatt vil kanselleringsvilkårene gjelde.

Ved kjøp eller salg av utstyr på Pinsj, avtales det mellom selger og kjøper hvor utstyret skal hentes eller sendes. Fraktkostnad skal avtales mellom dere.

Som selger velger du selv hvem du vil selge utstyret til. Du kan kansellere salget når som helst FØR kjøperen har betalt. Når betalingen har gått gjennom og skifter utstyret eier, og du er forpliktet å levere varen til dem.

Ved kjøp eller salg av utstyr på Pinsj, avtales det mellom selger og kjøper hvor utstyret skal hentes eller sendes. Fraktkostnad skal avtales mellom dere.

Som selger velger du selv hvem du vil selge utstyret til. Du kan kansellere salget når som helst FØR kjøperen har betalt. Når betalingen har gått gjennom og skifter utstyret eier, og du er forpliktet å levere varen til dem.

Du har eierskap til bilder, tekst og informasjon som du laster opp til Pinsj. Pinsj kan likevel benytte, tilpasse og publisere innholdet ditt til markedsføring av Pinsj-tjenesten. Dersom vi ser at brukere laster opp innhold vi mener bryter med reglene for akseptabelt bruk har vi rett til å slette dette.

Som bruker av Pinsj-tjenesten skal du avstå fra å legge ut upassende brukerinnhold (nakenhet, vold, støtende innhold). Det er heller ikke lov å gi falsk eller villedende informasjon, utgi seg for å være en annen eller legge ut informasjon om en annen person uten tillatelse. Å inngå avtaler med andre brukere på Pinsj for så å gjennomføre avtalen utenom tjenesten ser vi på som "gebyrunngåelse", og du vil være ansvarlig for å sende ferske kanelboller til alle eierne av Pinsj, hver dag i to uker, for hvert tilfelle.