top of page

Møt vår nye UX - DesignerPinsj - teamet vokser stadig og vi vil gjerne introdusere vårt nyeste grønne tilskudd og UX designer, Oda Ramsdal. Bli kjent med Oda, hva hun skal gjøre for oss og hvordan hun selv skal benytte seg av Pinsj fremover.


Oda er en etablert eventyrer, aktiv hundekjører og har vært med å starte det norskproduserte hengekøyemerket Bark. Nå skal hun også bidra med å trekke Pinsj fremover, og sørge for enda bedre brukeropplevelser.


– Jeg er utdannet grafisk designer, har jobbet mye med UX-design og vært innom tjenestedesign. Det har vært mye fokus på brukervennlige løsninger, og det er dette fokuset jeg tar med meg inn i arbeidet med Pinsj.
Fortell mer om friluftsinteressen din og hvordan den startet.


– Som barn var mamma og pappa veldig flinke til ta oss med på eventyr og skape magi i nærområdet. De var faktisk så flinke at jeg til tider var usikker på om tusser og troll var folketro eller virkelighet. De tok oss med på hodelykt-turer midt på natta, oppdagelsesferd i gammelskog, lek i fjæra, spionasje på hjorten og kappløp opp fjellsidene.


Det har lagt grunnlaget for et utrolig variert friluftsliv hvor jeg egentlig er glad så lenge jeg får være ute: uansett distanse, vær og lokasjon.

Gjennom friluftskarrieren har Oda testet mye turutstyr. Hun har selv sett behovet for utstyr som varer, kvalitet og ikke minst vært vitne til viktigheten av å fokusere på mer bærekraft i friluftslivet.


– Mye handler om å få ned forbruket: reparere, ha mer tilgjengelig utleie/leie av utstyr og klær, kjøpe brukt og investere i kvalitet som varer lenge. Vi som forbrukere må vise produsentene at det er interesse for bedre kvalitet og utstyr som varer for det er i produksjonen at man virkelig kan skape de store endringene. Her vil jo Pinsj kunne være en aktør som bidrar med å ta dialogen mellom forbruker og produsent videre.


Sproløs ferdsel er også noe som er veldig viktig for meg. Her er mange allerede gode, men vi kan alltids bli enda bedre.Vil du dele med oss om noen turer, fjell eller nasjonalparker du har et spesielt forhold til?


– Det er så mange. Forollhogna, Sylan, Blåfjella og Skjækerfjella, Junkerdalen, Dividalen og Finnmark. Om jeg derimot skal trekke frem en nasjonalpark jeg er spesielt glad i blir det Femundsmarka. Det var der jeg begynte solo-turlivet mitt, og det var her drømmene om Oslo-Bergen, Femundløpet og Norge på langs oppstod.
Helt til slutt, hvordan skal du selv benytte deg av Pinsj i tiden som kommer?


– Til alt mulig. Jeg leide ut favoritt-teltet mitt nylig, og det fikk seg en fin tur til Turtagrø. Artig om turutstyret mitt på sikt kan bli mer bereist enn meg.


Ellers skifter jeg hobby og interessefelt relativt ofte, så utleie er midt i blinken for både meg, lommeboka og miljøet.

Comments


bottom of page